کد خبر 942159
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱
سیر تا پیاز پذیرش بدون کنکور/ فهرست رشته ها و دانشگاه ها اعلام شد

مرحله جدید پذیرش دانشجو با کمک سوابق تحصیلی داوطلبان و بدون نیاز به شرکت در کنکور از ۲۰ اسفند آغاز می شود و در این روش داوطلب از بین گزینه هایی که دارد دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب می کند.

به گزارش مشرق، بیش از ۸۰ سال از آغاز نظام آموزش عالی کشور به شکل نوین و ۵۰ سال از برگزاری اولین کنکور برای ورود به دانشگاه‌ها می‌گذرد و شیوه پذیرش دانشجو در این سال‌ها با تغییرات زیادی همراه بوده است. اولین کنکور ایران در سال ۱۳۴۸ برگزار شده است. در آن دوره سوالات به صورت جواب کوتاه طراحی شده بود.

از سال ۱۳۷۷ به صورت یک مرحله‌ای و برای پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، زبان‌های خارجی و هنر به‌طور جداگانه برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها در کنکور ۹۸

در سال ۹۷ پس از جنجال‌های فراوان در خصوص تغییرات تأثیر سوابق تحصیلی و قطعی و مثبت بودن تأثیر سوابق، طرح موضوع درآمدهای نجومی مؤسسات آموزشی کنکوری، تغییر نظام آموزش متوسطه و ورود اولین خروجی‌های دو نظام آموزشی متوسطه به فرآیند، شورای سنجش و پذیرش دانشجو تصمیم گرفت که شیوه جدیدی برای پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی بیازماید.

این شیوه که از سال ۱۳۹۲ تاکنون در کنار پذیرش از طریق کنکور اجرا می‌شد از سال ۹۸ برای پذیرش مهرماه ۱۳۹۸ در فرآیندی خارج از کنکور اجرا می‌شود. این تغییر در اجرا برای اولین بار به داوطلبان این امکان را می‌دهد که در یک فرصت زمانی ۶ ماهه و با بررسی همه جانبه شرایط، دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

شیوه پذیرش همانند سال‌های گذشته بر مبنای سوابق تحصیلی استوار است. پیش از این داوطلبان در زمان ثبت نام برای کنکور سراسری با انتخاب یک گزینه در فرم ثبت نام می‌توانستند رشته‌های بر اساس سوابق تحصیلی را در زمان انتخاب رشته انتخاب کنند اما این بار داوطلبان بدون نیاز به شرکت در جلسه کنکور می‌توانند در یک بازه زمانی ۶ ماهه از اسفند ۹۷ تا شهریور ۹۸ دانشگاه و رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

فرم انتخاب رشته و دانشگاه همانند سال‌های گذشته است و هر داوطلب می‌تواند ۱۰۰ کد رشته را انتخاب کند و سنجش و پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی یعنی معدل کتبی دیپلم با توجه به نوع دیپلم و رشته انتخابی انجام می‌شود.

چه کسانی می‌توانند در این شیوه وارد دانشگاه شوند

دانش آموزان سال آخر دوره متوسطه نظام جدید آموزشی ۶-۳-۳ می‌توانند در این مرحله از پذیرش ثبت نام کنند و بعد از اتمام امتحانات نهایی و دریافت کارنامه از آموزش و پرورش، معدل کتبی خود را درج کنند.

تمامی کسانی که دیپلم نظام آموزشی جدید (۶-۳- ۳) با اخذ حداکثر تاریخ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ دارند.

تمامی کسانی که مدرک پیش دانشگاهی (نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی) با اخذ حداکثر تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ دارند.

تمامی کسانی که دیپلم نظام قدیم دارند.

تمامی کسانی که مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و کاردانی پیوسته آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای دارند.

ممنوعیت ثبت نام: دارندگان دیپلم فنی و حرفه‌ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که فاقد مدرک پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی هستند حق ثبت نام و شرکت در این مرحله را ندارند و در صورت ثبت نام و انتخاب رشته به عنوان متخلف شناخته شده و برابر ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.

دانشگاه‌ها چگونه داوطلبان را می‌پذیرند

دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده بر اساس شیوه نامه اجرایی مصوب شورای سنجش و پذیرش دانشجو در برنامه زمانی تعیین شده نسبت به گزینش داوطلبان حائز شرایط از بیشترین معدل به کمترین معدل با توجه به نوع دیپلم و رشته انتخابی تا سقف ظرفیت پذیرش در هر یک از سهمیه‌ها، اقدام کرده و در زمان مقرر نتایج را به داوطلبان اعلام می‌کنند

پاسخگویی به اعتراضات داوطلبان درباره پذیرش یا عدم پذیرش بر عهده مؤسسه آموزش عالی ذیربط است. امکان برگزاری امتحان یا مصاحبه توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده جز برای رشته‌های دارای شرایط خاص (دارای شرایط استخدامی یا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی) که در دفترچه درج می‌شود، وجود ندارد.

سهمیه‌های منطقه یک، منطقه دو، منطقه سه، خانواده شهدا، ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت، ایثارگران ۵ درصد ظرفیت و رزمندگان طبق قوانین و مقررات مندرج در این دفترچه اعمال می‌شود.

تماس دانشگاه‌ها و مؤسسات با داوطلبان تحت هر عنوان خارج از زمان مقرر ممنوع است. اخذ هرگونه وجه برای دریافت و بررسی درخواست‌ها توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی ممنوع است.

هر داوطلب فقط یک کد رشته و فقط یک دانشگاه

با توجه به اینکه یک داوطلب ممکن است موفق به اخذ پذیرش از مؤسسات در چندین کدرشته محل شود، داوطلب باید پس از اعلام نتایج دانشگاه‌ها و مؤسسات در مهلت زمانی تعیین شده بررسی لازم را انجام داده و رشته محل موردعلاقه خود را برای تحصیل انتخاب کرده و در زمان تعیین شده با همراه داشتن مدارک لازم برای ثبت نام و ارائه تعهد مبنی بر ثبت نام در کدرشته محل موردنظر و عدم مراجعه و ثبت نام در سایر دانشگاه‌ها یا مؤسسات به دانشگاه / مؤسسه مربوطه مراجعه، هزینه ثبت نام در این مرحله از پذیرش را پرداخت و ثبت نام کند.

داوطلب فقط در یک کد رشته محل اجازه ثبت نام دارد.

اگر داوطلبی در رشته محل‌های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش شده و در آزمون سراسری سال ۱۳۹۸ نیز شرکت کرده و قبول شود، تنها می‌تواند در یک کدرشته محل به انتخاب خود، ثبت نام کرده و مشغول به تحصیل شود. در واقع هر داوطلب فقط مجاز به تحصیل در یک کد رشته محل است و تحصیل همزمان در چند کدرشته محل (به جز داوطلبان مشمول آئین نامه‌های استعدادهای درخشان) ممنوع است.

پذیرفته شدگان دوره روزانه هر سال، اجازه پذیرش دوره روزانه سال بعد را ندارند.

جدول زمان بندی پذیرش رشته‌های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی سراسری برای مهرماه ۱۳۹۸

موضوع تاریخ
انتشار رشته محل‌های تحصیلی و اطلاع رسانی به داوطلبان توسط سازمان سنجش آموزش کشور ۱۷ بهمن ۱۳۹۷
ثبت نام داوطلبان و انتخاب رشته محل‌های مورد علاقه و ویرایش اطلاعات ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ تا ۶ شهریور ۱۳۹۸
ارسال اطلاعات نهایی داوطلبان به دانشگاه یا مؤسسات آموزش عالی توسط سازمان سنجش آموزش کشور ۷ و ۸ شهریور ۱۳۹۸
بررسی درخواست‌ها و مدارک متقاضیان و تعیین پذیرفته شدگان توسط دانشگاه یا موسسه ۹ تا ۲۱ شهریور ۱۳۹۸
اعلام نتیجه به داوطلبان از سوی دانشگاه یا مؤسسه پذیرنده برای تصمیم گیری داوطلب ۲۳ تا ۲۸ شهریور ۱۳۹۸
مراجعه و ثبت نام پذیرفته شدگان و ارائه تعهد به مؤسسه مورد نظر مبنی بر تحصیل در کد رشته محل مربوطه و عدم مراجعه و ثبت نام وی در سایر دانشگاه‌ها ۳۰ شهریور تا ۲ مهر ۱۳۹۸

ضریب تأثیر اعمال سوابق تحصیلی هم در این پذیرش بر اساس نوع دیپلم و گروه تحصیلی مشخص شده است.

در این روش فقط معدل کتبی دیپلم ملاک است و دروس امتحانی داوطلبان دیپلمه با توجه به نوع دیپلم آنان به عنوان مثال ریاضی، تجربی، انسانی باهم متفاوت است بنابراین اگر نوع دیپلم داوطلب با گروه تحصیلی که متقاضی آن است متفاوت باشد، درصد اعمال معدل کتبی متفاوت خواهد بود.

جدول ضریب تأثیر اعمال سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم) با توجه به نوع دیپلم و گروه تحصیلی

نوع دیپلم

ریاضی فیزیک (کد ۱۰) علوم تجربی (کد ۱۱) ادبیات و علوم انسانی (کد ۱۲) علوم و معارف اسلامی (کد ۱۸) سایر عناوین دیپلم کدهای (۱۳،۱۵،۱۶،۱۷،۲۰،۲۱،۲۲)
گروه تحصیلی
علوم ریاضی و فنی ۱۰۰ ۱۰۰ ۵۷.۱ ۵۷.۱ ۵۱.۴
علوم تجربی ۱۰۰ ۱۰۰ ۵۷.۱ ۵۷.۱ ۵۱.۴
*علوم انسانی ۵۷.۱ ۵۷.۱ ۱۰۰ ۱۰۰ ۵۱.۴
هنر ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰
زبان ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۰۰
* ضریب تأثیر معدل داوطلبان دارای دیپلم ریاضی فیزیک یا علوم تجربی برای پذیرش در مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته‌های حسابداری، اقتصاد، روانشناسی، علوم ورزشی، مدیریت امور بانکی، مدیریت صنعتی، مدیریت مالی، مدیریت بازرگانی، مدیریت بیمه، مدیریت دولتی، مدیریت امور گمرکی، مدیریت فرهنگی هنری، مدیریت کسب و کارهای کوچک، مدیریت و بازرگانی دریایی، جهانگردی و هتلداری، علم اطلاعات و دانش شناسی، گردشگری، کاردانی امور بانکی، کاردانی بیمه، کاردانی امور دولتی و کاردانی امور مالی و مالیاتی گروه علوم انسانی ۱۰۰ است.

اما کدام دانشگاه‌ها در این شیوه دانشجو می‌پذیرند. با توجه به اینکه تقاضا برای برخی رشته‌ها بسیار بالا است و در مقابل تعداد زیادی از صندلی‌های دانشگاه‌ها نیز خالی می‌ماند بنابراین ظرفیت بالایی برای پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی در نظر گرفته شده است و داوطلبان به این شیوه می‌توانند بدون شرکت در جلسه کنکور در رشته‌های مورد علاقه خود با معدل دیپلم و سوابق تحصیلی پذیرفته شوند.

در کنکور ۹۷ در ۱۶۹ کد رشته در ۹۲ دانشگاه، دانشکده، مجتمع آموزش عالی، مرکز آموزش عالی دولتی، دانشگاه پیام نور و بیش از ۳۳۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی ظرفیت برای پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی همزمان با انتخاب رشته کنکور اعلام شده بود. در سال گذشته ظرفیتی حدود ۵۸۲ هزار نفر برای پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی در نظر گرفته شده بود.

این میزان ظرفیت با توجه به اعلام خالی ماندن حدود ۳۰۰ هزار صندلی در دانشگاه‌ها و زیر نظام‌های متعدد نشان می‌دهد که ممکن است بخشی از این ظرفیت تکمیل نشده باشد.

وضعیت دانشگاه‌ها و پذیرش دانشجو در این شیوه نشان می‌دهد که بیش از ۱۰۰ دانشگاه دولتی و ۳۰۰ دانشگاه و مرکز غیردولتی در این شیوه دانشجو می‌پذیرند.

جدول رشته‌های بی نیاز از کنکور در پذیرش ۹۸ در دانشگاه‌های دولتی

نام گروه فهرست رشته‌ها
علوم انسانی

ادیان و عرفان. اقتصاد. باستان شناسی. تاریخ تمدن ملل اسلامی. جغرافیا. حقوق. زبان شناسی. زبان و ادبیات ترکی آذری. زبان و ادبیات عربی. علم اطلاعات و دانش شناسی. علوم قرآن و حدیث. علوم ورزشی. فقه شافعی. فقه و حقوق اسلامی. فقه و مبانی حقوق اسلامی. فلسفه و کلام اسلامی. کاردانی علوم ورزشی. کاردانی گردشگری. کاردانی هتلداری. گردشگری. مدیریت صنعتی. مردم شناسی. مشاوره. معارف اسلامی. معارف اسلامی و اخلاق. معارف اسلامی و ادیان. معارف اسلامی و تاریخ. معارف اسلامی و علوم تربیتی. معارف اسلامی و علوم قرآنی. معارف اسلامی و کلام. هتلداری

علوم تجربی اقتصاد کشاورزی. اقیانوس شناسی. بهداشت و بازرسی گوشت. ترویج و آموزش کشاورزی پایدار. زمین شناسی. زیست شناسی جانوری. زیست شناسی دریا. زیست شناسی سلولی و مولکولی. زیست شناسی گیاهی. شیمی کاربردی. شیمی محض. علوم آزمایشگاهی دامپزشکی. علوم دامی. علوم و مهندسی باغبانی. علوم و مهندسی جنگل. علوم و مهندسی خاک. علوم و مهندسی شیلات. علوم و مهندسی صنایع غذایی (کشاورزی). علوم و مهندسی محیط زیست. کاردانی تکنولوژی تولیدات دامی. کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی. کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری. کاردانی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر. کاردانی تولید و فرآوری خرما. کاردانی شیمی آزمایشگاهی. گیاه پزشکی. مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی. مهندسی صنایع چوب و فرآورده‌های سلولزی. مهندسی صنایع مبلمان. مهندسی طبیعت. مهندسی فضای سبز
علوم ریاضی و فنی آمار. ریاضیات و کاربردها. علوم کامپیوتر. علوم مهندسی. علوم و مهندسی آب. فیزیک. فیزیک مهندسی. کاردانی تکنولوژی ماشین‌های کشاورزی. کاردانی فنی برق. کاردانی فنی جوشکاری. کاردانی فنی خط و ابنیه. کاردانی فنی صنایع. کاردانی فنی عمران. کاردانی فنی معدن. کاردانی فنی مکانیک. کاردانی معماری. کاردانی نقشه برداری. مهندسی اپتیک و لیزر. مهندسی انرژی. مهندسی ایمنی و بازرسی فنی. مهندسی برق. مهندسی پزشکی. مهندسی شهرسازی. مهندسی شیمی. مهندسی صنایع. مهندسی عمران. مهندسی کامپیوتر. مهندسی ماشین‌های صنایع غذایی. مهندسی معدن. مهندسی معماری. مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی. مهندسی مکانیک. مهندسی مکانیک بیوسیستم (کشاورزی). مهندسی مواد و متالورژی. مهندسی هوافضا
زبان‌های خارجی آموزش زبان انگلیسی. زبان روسی. زبان و ادبیات اردو. زبان و ادبیات ارمنی. زبان و ادبیات انگلیسی. زبان و ادبیات فرانسه. مترجمی زبان انگلیسی
هنر باستان شناسی. صنایع دستی. طراحی صنعتی. فرش. مرمت آثار تاریخی. مرمت بناهای تاریخی. هنر اسلامی. هنرهای صناعی

نکته مورد توجه این است که برخی رشته‌ها در دانشگاه‌های دولتی و برخی از رشته‌ها در واحدهای پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیر انتفاعی وجود دارند. برخی از رشته‌ها نیز در دو گروه مشترک هستند.

جدول رشته‌های بی نیاز از کنکور در پذیرش ۹۸ در واحدهای دانشگاه پیام نور و دانشگاه‌ها و مؤسسات غیردولتی و غیرانتفاعی

نام گروه نام رشته‌ها
علوم ریاضی و فنی

آمار. آمار و سنجش آموزشی. ریاضیات و کاربردها. علوم کامپیوتر. علوم مهندسی. علوم و مهندسی آب. فیزیک. فیزیک مهندسی. کاردانی ارتباطات و فناوری اطلاعات. کاردانی آمار. کاردانی پالایش گاز. کاردانی شهرسازی. کاردانی فناوری اطلاعات و ارتباطات. کاردانی فنی برق. کاردانی فنی جوشکاری. کاردانی فنی صنایع. کاردانی فنی عمران. کاردانی فنی عملیات پتروشیمی. کاردانی فنی مکانیک. کاردانی مخابرات. کاردانی معماری. کاردانی معماری سنتی. کاردانی نقشه برداری. معماری داخلی. مهندسی اپتیک و لیزر. مهندسی انرژی. مهندسی ایمنی صنعتی. مهندسی برق. مهندسی پزشکی. مهندسی پلیمر. مهندسی خط و سازه‌های ریلی. مهندسی راه آهن. مهندسی ساخت و تولید. مهندسی شهرسازی. مهندسی شیمی. مهندسی صنایع. مهندسی عمران. مهندسی کامپیوتر. مهندسی ماشین‌های ریلی. مهندسی مدیریت پروژه. مهندسی معدن. مهندسی معماری. مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی. مهندسی مکانیک. مهندسی مواد و متالورژی. مهندسی نساجی. مهندسی نفت. مهندسی نقشه برداری. مهندسی هوافضا

علوم انسانی

ادیان و عرفان. اقتصاد. باستان شناسی. برنامه ریزی اجتماعی و تعاون. تاریخ. تاریخ تمدن ملل اسلامی. جامعه شناسی. جغرافیا. حسابداری. حقوق. روابط عمومی. روانشناسی. روزنامه نگاری. زبان شناسی. زبان و ادبیات عربی. زبان و ادبیات فارسی. زبان و فرهنگ عربی. شیعه شناسی. علم اطلاعات و دانش شناسی. علوم تربیتی. علوم سیاسی. علوم قرآن و حدیث. علوم قضائی. علوم ورزشی. فرهنگ و معارف اسلامی. فقه و حقوق اسلامی. فقه و مبانی حقوق اسلامی. فلسفه. فلسفه و حکمت اسلامی. فلسفه و عرفان اسلامی. فلسفه و کلام اسلامی. کاردانی اشتغال. کاردانی اقتصاد کار و بهره وری. کاردانی امور بانکی. کاردانی امور دولتی. کاردانی امور فرهنگی. کاردانی امور مالی و مالیاتی. کاردانی بیمه. کاردانی تربیت معلم قرآن کریم. کاردانی حسابداری. کاردانی حقوق قضائی. کاردانی روابط کار. کاردانی علوم قضائی. کاردانی علوم ورزشی. کاردانی گردشگری. کاردانی مدیریت بازرگانی. کاردانی مدیریت صنعتی. کاردانی هتلداری. گردشگری. مترجمی زبان عربی. مددکاری اجتماعی. مدیریت امور بانکی. مدیریت امور گمرکی. مدیریت بازرگانی. مدیریت بیمه. مدیریت دولتی. مدیریت صنعتی. مدیریت فرهنگی هنری. مدیریت کسب و کارهای کوچک. مدیریت مالی. مشاوره. معارف اسلامی- تبلیغ و ارتباطات. معارف اسلامی و علوم تربیتی. معارف اسلامی و مدیریت. هتلداری

علوم تجربی

اقتصاد کشاورزی. ترویج و آموزش کشاورزی پایدار. زمین شناسی. زیست شناسی جانوری. زیست شناسی دریا. زیست شناسی سلولی و مولکولی. زیست شناسی گیاهی. زیست فناوری. شیمی کاربردی. شیمی محض. علوم دامی. علوم و مهندسی باغبانی. علوم و مهندسی شیلات. علوم و مهندسی صنایع غذایی (کشاورزی). علوم و مهندسی محیط زیست. کاردانی شیمی آزمایشگاهی. کاردانی امور اراضی. کاردانی امور زراعی و باغی. کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی. کاردانی تکنولوژی مواد غذایی. گیاه پزشکی. مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی. مهندسی فضای سبز. میکروبیولوژی. کاردانی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر. مهندسی صنایع مبلمان

هنر

ادبیات نمایشی. ارتباط تصویری. بازیگری. تلویزیون و هنرهای دیجیتالی. چاپ. سینما. صنایع دستی. طراحی پارچه. طراحی صحنه. طراحی صنعتی. طراحی لباس. طراحی و ساخت طلا و جواهر. عکاسی. فرش. کاردانی انیمیشن. کاردانی باستان شناسی. کاردانی حفاظت و مرمت آثار تاریخی. کاردانی طراحی پوشاک. کاردانی گرافیک. کاردانی هنر سفالگری. کارگردانی تلویزیون. کتابت و نگارگری. مرمت بناهای تاریخی. نقاشی. نمایش عروسکی. نوازندگی موسیقی ایرانی. هنر اسلامی. هنرهای صناعی

زبان‌های خارجی

آموزش زبان انگلیسی. زبان و ادبیات انگلیسی. کاردانی مترجمی زبان انگلیسی. مترجمی زبان انگلیسی. زبان و ادبیات آلمانی. کاردانی آموزش زبان انگلیسی

جدول دانشگاه‌هایی که در سال ۹۸ بدون نیاز به کنکور دانشجو می‌پذیرند

ردیف دانشگاه ردیف دانشگاه ردیف دانشگاه ردیف دانشگاه
۱

دانشگاه اراک

۲۰ دانشگاه تربت حیدریه ۳۹ دانشگاه شهید باهنر کرمان ۵۷ دانشگاه یاسوج
۲ دانشگاه اردکان ۲۱ دانشگاه تفرش ۴۰ دانشگاه شهید چمران اهواز ۵۸ دانشگاه یزد
۳ دانشگاه ارومیه ۲۲ دانشگاه تهران ۴۱ دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ۵۹ دانشگاه فسا
۴ دانشگاه اصفهان ۲۳ دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس ابوریحان واقع در پاکدشت) ۴۲ دانشگاه شیراز ۶۰ دانشگاه قم
۵ دانشگاه آیت الله بروجردی ۲۴ دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس خودگردان کیش) ۴۳ دانشگاه صنعتی بیرجند ۶۱ دانشگاه کاشان
۶ دانشگاه ایلام ۲۵ دانشگاه تهران (محل تحصیل پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج) ۴۴ دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول ۶۲ دانشگاه کردستان
۷ دانشگاه بجنورد ۲۶ دانشگاه جهرم ۴۵ دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا (ص) بهبهان ۶۳ دانشگاه کوثر بجنورد ویژه خواهران
۸ دانشگاه بزرگمهر قائنات ۲۷ دانشگاه جیرفت ۴۶ دانشگاه صنعتی سهند ۶۴ دانشگاه گلستان
۹ دانشگاه بناب ۲۸ دانشگاه حکیم سبزواری ۴۷ دانشگاه صنعتی سیرجان ۶۵ دانشگاه گنبد
۱۰ دانشگاه بوعلی سینا همدان ۲۹ دانشگاه خلیج فارس بوشهر ۴۸ دانشگاه صنعتی شاهرود ۶۶ دانشگاه گیلان
۱۱ دانشگاه بیرجند ۳۰ دانشگاه دامغان ۴۹ دانشگاه صنعتی شریف (محل تحصیل پردیس خودگردان مهندسی و علوم در جزیره کیش) ۶۷ دانشگاه لرستان
۱۲ دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) ۳۱ دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ۵۰ دانشگاه صنعتی قوچان ۶۸ دانشگاه مازندران
۱۳ دانشگاه تبریز ۳۲ دانشگاه رازی کرمانشاه ۵۱ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ۶۹ دانشگاه محقق اردبیلی
۱۴ دانشگاه میبد ۳۳ دانشگاه زابل ۵۲ دانشگاه علم و فناوری مازندران ۷۰ دانشگاه مراغه
۱۵ دانشگاه نیشابور ۳۴ دانشگاه زنجان ۵۳ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ۷۱ دانشگاه هرمزگان
۱۶ دانشگاه هنر اسلامی تبریز ۳۵ دانشگاه سلمان فارسی کازرون ۵۴ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ۷۲ دانشگاه سمنان
۱۷ دانشگاه ولایت ایرانشهر ۳۶ دانشگاه سیدجمال الدین اسد آبادی ۵۵ دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر ۷۳ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
۱۸ دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان ۳۷ دانشگاه سیستان و بلوچستان ۵۶ دانشگاه فردوسی مشهد ۷۴ دانشگاه تخصصی فنّاوری های نوین آمل
۱۹ دانشگاه شهرکرد ۳۸ دانشگاه فرزانگان سمنان ویژه خواهران

جدول دانشکده‌ها و مراکز آموزش عالی دولتی در پذیرش بدون کنکور

ردیف مرکز آموزش عالی ردیف مرکز آموزش عالی
۱ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی آمل) ۱۵ مجتمع آموزش عالی بم
۲ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی دولت آباد اصفهان) ۱۶ مجتمع آموزش عالی زرند
۳ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی زاهدان) ۱۷ مجتمع آموزش عالی سراوان
۴ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی شیراز) ۱۸ مجتمع آموزش عالی فاطمیه نهاوند ویژه خواهران
۵ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه) ۱۹ مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین
۶ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی مراغه) ۲۰ مجتمع آموزش عالی گناباد
۷ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل دانشکده علوم قرآنی میبد) ۲۱ مرکز آموزش عالی استهبان
۸ دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم (محل تحصیل قم) ۲۲ مرکز آموزش عالی اقلید
۹ آموزشکده فنی نقشه برداری ۲۳ مرکز آموزش عالی شهرضا
۱۰ دانشکده ریاضی و کامپیوتر خوانسار ۲۴ مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین زهرا
۱۱ دانشکده علوم انسانی حضرت نرجس (س) ویژه خواهران ۲۵ مرکز آموزش عالی فیروز آباد
۱۲ دانشکده فنی و مهندسی حضرت زینب (س) سبزوار ویژه خواهران ۲۶ مرکز آموزش عالی کاشمر
۱۳ دانشکده کشاورزی شیروان ۲۷ مرکز آموزش عالی ممسنی
۱۴ دانشکده کشاورزی و دامپروری تربت جام ۲۸ مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

بر این اساس تعداد ۷۴ دانشگاه دولتی و ۲۸ دانشکده و مرکز آموزش عالی دولتی، واحدهای دانشگاه پیام نور در ۳۰ استان کشور و تعداد ۳۰۴ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی در استان‌های مختلف نیز از طریق بدون کنکور دانشجو می‌پذیرند.

ظرفیت پذیرش در دوره‌های روزانه به میزان ۲۰ هزار و ۱۳۶ نفر، در دوره شبانه یا نوبت دوم ۱۰ هزار و ۴۵۱ نفر، در پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌های دولتی ۶۲۵ نفر، در دوره‌های مجازی ۱ هزار و ۶۸۰ نفر، در رشته‌های مختلف دانشگاه پیام نور ۳۴۶ هزار و ۵۳۰ نفر و در رشته‌های مختلف دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی ۱۸۹ هزار و ۳۰۵ نفر است.

در مجموع ظرفیت پذیرش بدون کنکور در مهرماه سال ۱۳۹۸ تعداد ۵۶۸ هزار و ۷۲۷ نفر است.

آغاز ثبت نام در رشته‌های بی نیاز از کنکور از ۲۰ اسفند ۹۷

دکتر ابراهیم خدایی - رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در تشریح اقداماتی که برای اولین صورت می‌گیرد گفت: داوطلبان می‌توانند از روز ۲۰ اسفند ۹۷ وارد سیستم ثبت نام در سایت سازمان سنجش می‌شوند و با مشاهده دفترچه و سایر شرایط نسبت به ثبت نام اقدام می‌کنند.

وی افزود: البته ما پیش بینی می‌کنیم بخش عمده‌ای از داوطلبانی که قرار است در این فرآیند شرکت کنند بعد از تیرماه ۹۸ وارد فرآیند شوند زیرا این گروه تا قبل از تیرماه سوابق تحصیلی خود را هنوز دریافت نکرده‌اند. از همین رو فرآیند ورود داوطلبان از ۲۰ اسفند ۹۷ تا ۶ شهریور ۹۸ ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: بعد از ۶ شهریور ماه ۹۸ سازمان سنجش اسامی ثبت نام کنندگان را به دانشگاه‌ها می‌دهد. دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی افراد را مرتب می‌کند و با آنها تماس می‌گیرد و پذیرش را اعلام می‌کند. در این زمان هر کسی که می‌خواهد از این فرآیند در دانشگاه پذیرفته شود می‌تواند رشته‌های با سوابق تحصیلی را انتخاب کند و هر کسی که مایل است می‌تواند از طریق کنکور وارد دانشگاه شود.

سمینار آموزشی دانشگاه‌ها در اردیبهشت ۹۸

وی درباره اینکه دانشگاه‌ها چگونه این فرآیند را کنترل می‌کنند تا اشتباهی در فرآیند پذیرش صورت نگیرد، گفت: دانشگاه‌ها در این زمینه آموزش می‌بینند. در اردیبهشت ماه ۹۸ سمینار آموزشی برای دانشگاه‌ها و حوزه‌های آموزش دانشگاه‌ها برگزار می‌کنیم تا با این فرآیند آشنا شوند.

خدایی همچنین درباره اینکه ممکن است از چند دانشگاه با داوطلب تماس گرفته شود و رقابتی میان دانشگاه‌هایی که کمتر متقاضی دارند ایجاد شود، خاطرنشان کرد: بله ممکن است این اتفاق رخ دهد. هر دانشگاهی که امتیاز بیشتری به داوطلب بدهد می‌تواند داوطلب بیشتری جذب کند. ضمن اینکه داوطلب پیشنهادهای دانشگاه‌ها را دریافت می‌کند و در کنار آن نتیجه کنکور خود را نیز مشاهده می‌کند و در اینجا تصمیم می‌گیرد که کدام دانشگاه را انتخاب کند.

تأیید نهایی پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی از سوی سازمان سنجش

وی یادآور شد: دانشگاه‌ها برای پذیرش، سهمیه‌ها و سایر شرایط و مقررات را در نظر می‌گیرند و از نظر شکلی پذیرش را انجام می‌دهند اما تأیید نهایی را سازمان سنجش انجام می‌دهد.

رئیس سازمان سنجش خاطرنشان کرد: در واقع سیستم ثبت نام که داوطلب در سازمان سنجش در آن ثبت نام خود را انجام می‌دهد به سیستم دانشگاه‌ها متصل است اما دانشگاه‌ها نمی‌توانند در این فرآیند دخل و تصرفی انجام دهند و وارد فرآیند اجرایی نمی‌شوند. امسال به دلیل اینکه برای اولین بار قرار است این فرآیند اجرایی شود، سازمان سنجش آموزش کشور فرآیند ثبت نام‌ها را برعهده گرفته است و در سال‌های آینده با کسب تجربه از سوی دانشگاه‌ها فرآیند به آنها واگذار می‌شود.

شیوه پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی با وجود اینکه شیوه جدیدی نیست اما امسال با روش جدیدی اجرا می‌شود و باید در انتظار ماند تا میزان استقبال از آن مشخص شود. اما آنچه از آمار ثبت نام در کنکور سراسری بر می‌آید این است که همچنان چهارخانه‌های سیاه و سفید برگه کنکور تعیین کننده تر و جذاب‌تر هستند و همچنان خانواده‌ها بر آزمون اصرار دارند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس